2021-03-11 08:00Pressmeddelande

Ungdomar från hela Sverige tävlar och marknadsför sig digitalt

Digitala tävlingar under E-weekDigitala tävlingar under E-week

Så här dags på året genomförs normalt regionala mässor inom Ung Företagsamhet över hela Sverige. I år ges eleverna istället möjlighet att marknadsföra sig digitalt, via UF-gallerian, och delta i digitala tävlingar under E-week.

– Trots coronapandemin driver rekordmånga gymnasieelever UF-företag i år. Vi på Ung Företagsamhet fortsätter att göra kraftansträngningar för det unga entreprenörskapet genom våra 24 regionala föreningar runtom i landet. Det är viktigare än någonsin, säger Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet Sverige.

I år genomförs de regionala tävlingarna inför SM i Ung Företagsamhet helt digitalt och sker över hela Sverige under det digitala eventet E-week. E-week går av stapeln mellan den 15 och 19 mars. Här får eleverna möjlighet att tävla och pitcha i digitala juryrum men även delta i seminarier och inspirationsföreläsningar.

Ett prioriterat område under 2020 har varit att sätta fokus på digital försäljning och som ett led i det har vi lanserat UF-gallerian. Via UF-gallerian kan UF-eleverna marknadsföra sina produkter och driva försäljning via sina egna webbshoppar. Passa på att stötta dina lokala UF-företagare genom att ta del av Sverige roligaste shopping. Besök ungforetagsamhet.se/gallerian redan idag.

 


Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Kontaktpersoner

Olov Hallberg
Kommunikationsansvarig
Olov Hallberg